Vakre julebord i gull, brunt og natur

,

Nå nærmer det seg jul og de siste dagene er det mange som løper fra butikk til butikk for å gjøre de siste innkjøpene. Har du enda ikke bestemt deg for hvordan du skal pynte julens festbord, kan jeg kanskje gi deg litt inspirasjon her. Til jul ønsker vi gjerne  skape en varm og lun atmosfære. Vi har alle våre egne tradisjoner i julen, også når det kommer til hvordan bordet dekkes og pyntes. Kanskje er det en duk etter mormor eller arveserviset  etter farfars familie som er med på å bestemme hvordan julebordet skal se ut. Vi har dessverre ingen arveting etter noen av våre besteforeldre, derfor er det våre egne små og store skatter som skaper tradisjonene vi tar med oss fra jul til jul. Jeg har feks de siste 25 årene samlet på «istapper og dråper» i glass og krystall. Disse henger jeg opp over spisestuebordet vårt tidlig i desember, og er en del av  julepynten og bordpynten vår gjennom hele adventstiden og juledagene. I tillegg har min mann og jeg endelig blitt enige om at vi skal ha et penservise. Vi falt for serien Lerk fra Magnor og jeg elsker spesielt middagstallerkenene som med sine nydelige lerkekongler har blitt vårt juleservise. Jeg liker at det ikke er fargerikt, da legger det ikke føringer for hvordan jeg skal pynte bordet. Når jeg dekker og pynter bord liker jeg  å holde blomster og lys lavt, slik at gjestene kan se hverandre over bordet. I tillegg til kubbelys og evnt et og annet kronelys fyller jeg ofte bordet med telys, og gjerne forskjellige telyslykter. Dette skaper et varmt og innbydende inntrykk. Mose, kvister og granbar er også fine elementer. Legg gjerne litt plast under hvis du bruker mose som er litt fuktig. Legg julekuler og annen julepynt innimellom på bordet. Kan gjerne glitre og skinne mye i julen. Under viser jeg glimt fra flere forskjellige bord hvor jeg har brukt juleserviset vårt og pyntet med gull, natur, hvitt og rødt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Håper du kan finne litt inspirasjon til å pynte ditt julebord i innlegget mitt♥

 

Klem Bente♥

 

(ps: De siste 3 bildene er fra en reportasje i lokalavisen noen år tilbake, og er tatt av Mariann Leines Dale)