Konfirmasjoner våren 2016

,

Da er vårens konfirmasjoner over, og jeg har vært så heldig å få pynte 7 bord, og levere blomster og pynt til enda flere. Jeg har  truffet mange flotte ungdommer. Noen kjente jeg fra før, og noen har blitt litt kjent med i forbindelse med planleggingen av festbordet deres.  Ikke overraskende er det jentene som er mest delaktige i planleggingen, men hvis man spør guttene har de ofte en mening om noe. Det kan være en farge, en blomst, et tema, eller rett og slett noe de IKKE vi ha. Jeg er veldig opptatt av at «guttebordenen» ikke skal se ut som et dåpsbord.

grått 7

De må ikke bli for søte, dette er tross alt gutter som er i ferd med å bli menn. de må være litt maskuline. Det kan gjøres både ved å velg rustikke og litt røffe materialer eller maskuline farger. Lyseblått og sølv i skjønn forening med de  første skoene og sølvkoppen fra dåpen fylt med blå og hvite blomster blir litt for babysøtt for en  småkvisete gutt med litt for lange armer og en stemme som i løpet av en eneste setning kan høres ut som både sopran, alt, tenor og bass, spør du meg. Her har jeg brukt svart, grått og sølv, med røde blomster. Grå  lys og glassklokker fylt med konfirmantens favortittgodteri.

grått 4Det må ikke være svart og grått for at det skal være maskulint. Det er så mange blåtoner å velge mellom og bare det å velge en mer jeansblå farge er med på å gjøre inntrykket litt mer mandig.Tobias1

Her er et av guttebordene jeansblå lys, sølv servietter, en grov hampløper og hvite hortensia i Boblen til Finn Schøll. Sammensetningen av disse fargene og materialene er med på å gjøre dette bordet både tøft og elegant.Tobias2

Og de kule bordkort som konfirmant-mamma`n har laget, er surret med hyssing rundt glassene.
Og her er de samme lysene, med en annen løper og blå/lilla campanula i old English vaser.  Fremdeles elegant, med et maskulint preg i form av både løperen og serviettene.

 

 

campanula3 campanula4

grønt14mai2Ønsker man ikke så røft og tøft, men litt mer lys og delikat, da kan man feks gå for en støvgrønn farge.

 
Her har vi brukt søvgrønne lys og servietter sammen med en mørkere serviertt og hvite hortensia i Bobler. Veldig stilrent og elegant, uten å få babypreget.

 

 

 

grønt14mai5Til slutt et bord i grønt som granbar-det var det denne konfirmanten ønsket seg.

 

 

 

 

 

 
grønn 1Glad i å være ute og glad i naturen. Da ble det flere grønntoner, akkurat som i naturen, lerkekongler og vaser som er formet som båter.

 

Jeg føler meg virkelig privilegert  som får bli litt kjent med så mange flotte ungdommer, om det bare er for en liten stund. Åpne, morsomme, ærlige og i mange tilfeller svært direkte, slik opplever jeg disse tenåringene som står på terskelen til å bli voksne.

Kjære flotte konfirmanter; Jeg håper hver eneste en av dere hadde en fantastisk konfirmasjonsdag, og at den ble akkurat slik dere ønsket at den skulle bli.

Tusen takk for at jeg fikk tilliten til å pynte festbordene deres!

Klem Bente