Blomster og begravelse

, ,

Det er fremdeles litt vanskeligere å skrive disse innleggene som handler om begravelser enn det er å skrive om feks bryllup. Men så er det jo sånn da, at det er så veldig godt å få lov til å lage blomsterdekorasjoner nettopp til begravelser. Godt å få være med å gjøre en avskjed blomstervakker. Og da ønsker jeg jo å dele dette også med dere som følger meg.

De siste par årene har jeg hatt den glede av å samarbeide med det lokale begravelsesbyrået her i Drøbak; Garder Begravelsesbyrå. Jeg kjente godt til byrået fra før, både i forbindelse med leveranser på oppdrag fra pårørende, men også selv som pårørende. Og dette er en fantastisk fin gjeng. De er varme, empatiske og svært stolte av yrket sitt. Jeg blir stadig imponert over den jobben de gjør. Hvordan de evner å se hver enkelt pårørende som den og de personene de er. Og det er så viktig, for ingen gang i livet er vi vel mer sårbare enn når vi nettopp har mistet noen vi er glade i, og som har vært viktige i livene våre.  Det å da bli møtt med varme og omsorg betyr alt. Og jeg kan skrive under på at det blir man av hver eneste en i dette byrået.

Og jeg er som sagt så heldig å få jobbe litt med dem. Når man jobber på den måten jeg gjør, hender det at det blir litt ensomt. Jeg står jo for det meste alene og jobber, og kan til tider være bittelitt selskapssyk når jeg kommer med leveringene. Eller jeg kan være litt trist hvis det er et oppdrag som har gått litt ekstra inn på meg. Alltid, og uten unntak, blir jeg møtt med varme smil og hyggelig ord og veldig ofte en god klem. Noen ganger småprater vi litt om løst og fast mens de gjør det de skal og jeg gjør det jeg skal. Andre ganger har vi fine, litt dypere samtaler. Og noen ganger er vi bare helt stille… Jeg er så utrolig takknemlig for disse stundene og for å få jobbe med disse fine menneskene.♥

Under har jeg delt noen få av arbeidene jeg har gjort på oppdrag fra og i samarbeid med Garder Begravelsesbyrå. Og uansett om oppdragene kommer på bestilling fra byrået, eller om de pårørende tar direkte kontakt med meg, er det like viktig at blomsterdekorasjonene blir personlige.

Gje meg handa di, ven, når det kveldar,
det blir mørkt og me treng ei hand.
La dei ljose og venlege tankar
fylgje oss inn i draumars land.
Lat varmen frå ein som er glad i deg
tenne stjerner i myrkaste natt.
Gje meg handa di, ven, når det kveldar,
det blir mørkt og me treng ei hand.

Varme tankar og hender som trøystar
er som sol over frosen jord.
Kjenne varmen frå ein som er nær deg
gjev langt meire enn store ord!
Lat varmen frå ein som er glad i deg
tenne stjerner i mørkaste natt!
Gje meg handa di, ven, når det kveldar,
det blir mørkt og me treng ei hand.

(Sondre Bratland)

Tusen takk for at du tok deg tid til å lese bloggen min

Klem Bente