Blomster og begravelse

, ,

Begravelse er et litt  ømtålig tema å skrive om. Ingen gang i livet er vi vel mer sårbare enn når vi har mistet noen vi er glade i, og som har vært viktige i livene våre. Få ganger i livet skal vi ta like mange avgjørelser på svært kort tid.

Som blomster dekoratør er jeg veldig opptatt av at blomstene jeg leverer til begravelser er laget med tanke på akkurat denne seremonien. Dette er noen av de  vanskeligste oppdragene mine, samtidig som jeg føler meg  privilegert som får lov til å gjøre nettopp dette. Bortsett fra til bryllup er det  ytterst få ganger i livet vi bruker mer penger på blomster som vi gjør til begravelser. Og i motsetning til ved bryllup, hvor blomstene planlegges i flere måneder og skal smykke en hel dag og kveld, bestilles de til begravelser få dager i forveien, og de skal skinne kun en liten time. Til bryllup bestiller vi blomster med glede og forventning, til begravelser er vi sorgtunge og ofte litt i sjokk. Og det er kanskje litt godt å «bare få det gjort» Jeg ønsker helst å prøve å få møte de pårørende. Dette for høre litt om den de har mistet, om hvordan vedkommende var som person, hva han eller hun likte, og ikke minst hva vedkommende betydde for den/de som skal gi blomstene. Dette prøver jeg å gjenskape i dekorasjonene jeg lager. Jeg legger like mye i disse oppdragene, som i alt annet jeg gjør, og det er viktig for meg at det jeg leverer til begravelser skal være laget spesielt til den som er borte og spesielt fra den og de som sitter igjen. Under ser dere et lite utvalg av de kransene og hjertene jeg har laget, og hver og en av de forteller litt om den som er borte

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gje meg handa di, ven, når det kveldar,
det blir mørkt og me treng ei hand.
La dei ljose og venlege tankar
fylgje oss inn i draumars land.
Lat varmen frå ein som er glad i deg
tenne stjerner i mørkaste natt.
Gje meg handa di, ven, når det kveldar,
det blir mørkt og me treng ei hand

(Sondre Bratland)

Tusen takk for at du tok deg til til å lese bloggen min.

Klem Bente